Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A Rejtvényezés

A rejtvényfejtésről azt hiszem, még ide nem is híreltem. A 2013. december 21-ei Százéves a keresztrejtvény rendezvényen tudtam meg, hogy vannak ebből versenyek is. Elmentem erre a "százévesre", az atmoszféra és az egész nagyon feldobott. Igaz, semmit nem nyertem, hiszen más az otthon fejtés és egészen más a verseny.

                  Ezt követően 2014 február elején, mikor minden évben megrendezi a Füles a Rejtvényfejtők Napját, szintén részt vettem. Erre elcsaltam Marit is, hát ez volt a neki való. A következő, kiskunhalasi versenyen való részvételért már le kellett mondanunk a kispesti ásványbörze előre megrendelt asztalait, de nem bántuk meg. Főleg Mari nem, aki először nem is akart eljönni, vacillált a megrendelt ásványos asztalon, hogy most mi lesz, ha nem megy el? De mikor elsőre az 5. helyen végzett, és oklevelet is kapott, többé nem érdekelték az ásványeladások. Én ott a 7. lettem.

                 A következő verseny Székesfehérváron volt, amit megnyertem, egy nagyon szép aranyszínű angyalka volt a kezdők első díja. Vicces volt, kimentem, mikor a nevemet szólították, elvettem az oklevelet. Eljöttem. Félúton hallom, hogy többen beszólnak, tétován visszafordulok, hát persze, ott hagytam az angyalkát. Aki átadta, azt mondta: sőt! Átvettem, majd ismét sarkon fordultam, erre megint szólnak. Visszanézek, nyújt egy üveg bort szép üvegtartó tasakban, ismét azzal, hogy Sőt! Szóval, delíriumban voltam, mondhatni. Mari akkor 1 hibával a 10. lett, szomorú is volt emiatt.

                Ezt követően azonnal átléptem a haladó kategóriába és beléptem a ROE-ba (Rejtvényfejtők Országos Egyesülete). Szinte nem volt verseny, amin azóta nem vettünk részt Marival. Ő a következő verseny után szintén átlépett a haladóba, ugyan díjak nyerése nélkül. De a skandinávokat már tíz perc alatt megfejtettük, utána egész délután unatkoztunk. Nem volt kihívás!

                Miután Mari akkor már évek óta olaszozott (én akkor kezdtem ezt tanulni), év végére átléptették a mesterjelölt kategóriába, én még egy évet lehúztam haladóként. Közben a ROE-versenyeken kívül a kelenföldi önkormányzat is rendezett két versenyt, oda is elmentünk. Az év nehezen ment, igaz, Szolnokon a 3. lettem, és mivel ott a 3. is kapott kupát, máris még egy szép díjam volt. Több versenyen aztán szintén kevés hibám volt, végül év végére úgy feljöttem, hogy november-decemberben megnyertem a pécsi és az ózdi versenyt, és első lettem a Senior 60+-ban is. Mivel a szabály az, hogy három alkalommal kell az első három helyezett között lenni, nekem ez megvolt, sőt pontszámokban is. Ezért a következő évi Rejtvényfejtők Napjára kiértékelt előző év harmadik helyéért is járt egy kupa. Ezzel én is átléptem a mesterjelölt kategóriába, s aznap már meg is csináltam egy 0 hibás szigetest, és egy alig 7 hibás félig kevert olaszt. 

               Jelenleg a középmezőnyben helyezkedem el, már nagyjából tíz-tizenegy versenyen vagyunk túl. Ez is jó eredmény, középen lenni. Érdekes mód egyik versenyen alig van 5-6 hibám, másikon több mint száz. Év végén a legjobb 7 eredmény fog számítani.

               Az ásványolással teljesen felhagytam. Amúgy sem bírtam már a nagy melegekben rendezett ásványtúrákat. Meg aztán mindig vonzott az újdonság. Nagyon jó játék elkezdeni egy viszonylag nehéz rejtvényt és érezni, ahogy egyre jobban meg tudom csinálni.

               A Képgalériában láthatóak eddigi kupáim, okleveleim és mintául egy-két rejtvényt is betettem volna, de ez a weboldal azt a formátumot nem támogatja.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.