Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Balatoni anziksz

2012.12.04

Péntekre vegyes időt jósoltak, így nem szándékoztunk bekarikázni ismét a Töreki-Kiliti-Szabadi körzetet, hanem megálltunk a már majdnem Siófokhoz tartozó Szabadisóstón néhány éve épült Galerius termálfürdőnél. Nővérem nyugdíjas ingyenjegyeivel élveztük három órán át az élményfürdőt és a termálvizet. Hangsúlyozom a termált, nem gyógyvíz! Gyerekcsoportok váltják itt egymást óránként, hogy megtanuljanak úszni - busszal hozzák őket ide a környező általános iskolákból. Nincs nagy forgalom, nyugdíjasok általában ugyanígy szabadjeggyel jönnek be. Ami érdekes volt: az élményfürdő közepén egy kis kioszkszerűségben koktélokat lehet rendelni és inni - a medencében! Még ilyet se láttam, igaz, csak a budapesti Lukács fürdőbe jártam annak idején, a többi fürdőt nem ismerem. Mindenesetre az a bizonyos sokat emlegetett Édes élet című olasz film jutott erről eszembe, vagy a régi rómaiak - ahogy a vízben esznek-isznak-satöbbiznek. Nem akarok gonoszkodni, azért ilyen szórakozásra is telik még manapság - egy bizonyos körnek természetesen.

*

A szombat-vasárnap a bolhapiacozás jegyében telt, ahogy a főlapon olvasható, a jó húsz éve bezárt szabadtéri mozicsarnokban. A szombat gyönyörű napos, szinte meleg volt, tódultak az emberek a partra a Balatont és a fölé boruló szinte fényképezőgépre is méltatlan égboltot szemlélni. Mi, ha épp nem volt vevő, kivittük a széket, ücsörögtünk az épület előtt, a napot élvezve. A partra felváltva mentünk egy-egy órácskára, az alatt másikunk vigyázta asztalunkat.

A vasárnap kiszúrt velünk, egész nap szemergett az eső, az emberek ilyenkor szinte ki se mozdulnak, és mivel fagypont körül volt a hőmérséklet, beöltözve is eléggé fáztunk, több liter forró teát kellett meginni, hogy kibírjuk. 

Tegnap, ahogy délelőtt jöttem hazafelé, a vonatról láttam behavazott mezőket. Nem fotóztam, mert ablakon keresztül nincs tökéletes fotó. Hát kissé bizarr látvány a zöld mezők mellett-fölött a hó! 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.