Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Dinók és egyéb "óságok" Iharkútról

2014.10.23

bakonydraco.jpgdinoest-theropoda.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Nincs semmiféle űzési mániám, illetőleg dehogyis nincs. Szinte egész életemben egy saját magam által űzött lény vagyok. Talán azért űzetem magam, hogy valamiről le ne maradjak. De ez is Kolumbusz tojása: a végén pont emiatt maradok le dolgokról.

És mondhatni, sok dologról maradtam már le. Azonban nem sajnálom azokat sem, hiszen aminek el kell érnie engem, az el is ér. Amit meg kihagyok, azt ki is kellett hagynom. 

Az október 22-ei estéről a Természettudományi Múzeumban azonban nem maradtam le. Már arra sem emlékszem, miként kaptam meghívót Ősi Attilától, hogy meg lehet nézni az úrkúti ősleleteket, sőt meg is lehet vásárolni azokat. Tízezer volt a belépő a bemutató estre és kiállításra, ez tartalmazott egy könyvajándékot és egy bársonydobozkát valódi őshüllő-páncéldarabkával.

A régebbi korokban megszokotthoz képest szerényebb állófogadással egybekötött előadásra persze el is mentem, aztán nem bírtam ellenállni, egy vagyont költöttem. A képeken látható fotók pusztán másolatok, a nevük ott is van, kizárólag az a valódi, amit a jegyért ajándékba kaptunk. A könyvet azóta sem értem rá elolvasni.  

Mikor a gyerekeknek megmutattam, semmit nem láttam az arcukon. Ők sosem jótékonykodtak még, képtelenek felfogni, amit annak idején a Természetbúvár is nehezen emésztett meg. Hogy miért ad az ember máshová, amikor a lakásában töméntelen javítani és vásárolni való lenne. Nem mintha néhány százezer forinton múlna, hogy például nem tudom a panellakásomat kertes házra cserélni. Ahogy múlt az idő, ez amúgy is okafogyottá vált, már nincs kedvem és erőm se kerttel bíbelődni, a távfűtés pedig kifejezetten előnyös.

Persze a vásároltak ára, százvalahányezer forint nem volt épp nálam, de megbíztak abban, hogy másnap átutalom a pénzt, hogy mindent hazahozhattam. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dinó

(Isabel, 2015.07.06 13:52)

Miért nem olvasol engem jobban? azokból minden kiderülhet.

dinók

(Zalán, 2014.11.27 20:03)

szia Izabel, hol lehet hozzájutni ilyen szépségekhez? nekem már van obszidiánom meg kecskekörmöm is, mindenféle csigáim. Imádom az ősöket!