Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mahikari

2012.09.13

Az Okada Szukuinsara (a nevet hallás után írtam le, nem biztos, hogy jó, sőt, biztos, hogy nem jó:-)) Az európai központ Brémában van, itt járt és tanult az előadó. Micibudha is elvégezte ezt a fényadás tanfolyást, ti is tudhattátok róla, minden beszélgetésben megemlíti. Mikor tavaly ott jártatok nálam, már túl voltam egy ilyen kezelésen, meg is látszott a hatása:-) nos, amit láttatok rajtam, az volt a hatás. Érkezésetek előtt Micibudha isteni fényben részesített, a kezével tolmácsolta belém:-) később Xaltól is kaptam energiát, rendesen elláttak, energiával meg isteni fénnyel, ami egyébként szinte ugyanaz. A nézőközönség derülhetett, miket ugráltam össze aznap este. Xal később azt mondta: nem adni, elvenni kellett volna tőlem, akkor lenyugszm. Igaza volt. A fejfájásom nem múlt el, Micibudhának viszont megfájdult, és napokig eltartott.

Na, de komolyra fordítva a szót (vagyis hát ez is komoly volt!:-)), a Mahikariról készült egy tévéfelvétel évekkel ezelőtt. Mindenesetre a 10 magyarországi fényadó közül az egyik még élt, mert ő látszott és beszélt a fényadásról a képernyőn.

A filmben infravörösben ül egymással szemben két embernek látszó valaki, a fényben az ő árnyékuk látszik, valamint a hőhatások.

Az energiaadó ember a jobb kezét úgy tartja, mint Xal vagy Xi szokta, amikor energiát ad. Kicsit előrébb tartja ugyan, úgy kábé 30 centire és a pácienstől is kb. ennyi a távolság (kb. egy tai-chis védés vagy tolás távolsága.)

A két ember között kékes villódzások voltak, de kiderül, hogy ez nem az, mert nem ér össze. Az adó kéz tenyér-része kezd vörösödni, ugyanakkor a páciens, vagyis az energiakapó ember feje is. A vörös fény azt jelenti, hogy igen melegszik. A testek körül 1-2 centire világoskék hőburok tűnik föl.

A felvétel mellett egy hőmérő, a vörös fény 37-ről 40 fokra emelkedik. A test világoskék hőburka 30 Celsius fok, ezért kék a színe. A két ember között kábé egyenlő távolságra egy fehér pont. A riporter rákérdez, hogy az micsoda, nem lehet, hogy a képernyő hibája? A bemondó azt mondta, nem, de kinagyítják, jó sokáig, amíg nem látszik, hogy egy szabálytalan ovális alakzat, három színben, kívül világoskék, alatta sötétebb, amolyan királykék, belül pedig egy fehér kör. Mindez a levegőben. Azt firtatta a riporter, hogy a levegőben 32 C fok van ott azon a ponton csak, ami tény és való, mert a szín tényleg ezt mutatta. A lényeg az, hogy a fehér kör 32 fok, körülötte a kék 30 fok.

Az energiaadó nyakán egy nyaklánc, ezt kapják a tanfolyam végén. Ominami a neve, egy aranynak látszó lánc, rajta egy aranynak látszó szelence összepattintva, benne semmi. Ez arra szolgál, hogy mivel minden ember valamennyire szennyezett, ezen át a fény megtisztul, amit átad a betegnek.

Én nem tanultam meg fényt adni, bár erre szerintük minden ember képes, ugyanúgy, mint a reiki-energia adásra, ha beavatják. Mert azok mindenhol ott vannak, csak le kell nyúlni őket az univerzumból. Hát ez csak koncentráció kérdése.

Folytatom a nyakláncnál. A nyakláncról kiderül, hogy a blúza alá van becsúsztatva a szelence-rész, de nem lehet megmutatni, mert bizalmas. Sőt, azt se tudni, mi van a szelencébe írva, de aztán mégis megmondja: Isten neve. A gyógyítás előtt elmondanak egy japán imát, mondókát, de ezt se lehet elmondani, csak amikor ketten vannak, akkor lehet. (Én is emlékszem valami mondókára, amit Mici mormolt, de akkor ott ült Mel is a szobában, ette a zöldbabfőzelékemet, de hát gondolom, házastárs előtt mindent lehet:-) Na és még a dojo (teremszerű valami, edzőtermet neveznek így), ahol naponta gyakorolnak a dosik. A dosi az egy fényadó azután, miután elvégzi a háromnapos tanfolyamot.

Japánban és keleten ez a gyógymód nagyon elterjedt, s most már errefelé is.

Ez az úriember, kinek neve Szukuinsara, egy betegségben szenvedett, amikor bekómázott. 58 éves volt. Ekkor kapta Szu istentől ezt a fényadó tudást. Kijőve a kómából, meggyógyula és barátjának kezdé tanítani, átadni a tudását. Egymásnak adtak fényt, gondolom, gyakorlásképpen. Később másnak is, és igen sokan meggyógyulának, ezért tanfolyamokat kezdének szervezni. Tíz év után meghala és ekkor lánya, Usinuszisana (a név most is hallás után) veszi vala át a tanfolyamok irányítását meg a fényadást.

Úgy látom, sok lesz, még három lap van teleírva. De nem aggódni, olvasni!

A tanítások: a teremtő istent kell szolgálni. Jónak lenni. A dojóban tanulnak is, és ha nincs tanfolyam, akkor is mindennap van legalább egy dosi, aki ellátja fénnyel a betérő pácienseket. A fényadás teljesen ingyenes. Csak ingyen és csak annak, aki kéri. Nem elég, ha csak beleegyezik, rábólint egy naiv perszóna, akinek vagy a feje fáj vagy a szeme folyik:-) Én azt hittem, valami halántékmasszázs. Szóval ők se kérdezték, csak kijelentették. Ennyit erről.

Közbevetőleg: találkoztam ma Micibudhával, kérdezem, mi van, de rég láttuk egymást! minden elismerésem, megcsinálta a negyven napos böjtöt, és iszonyúan lefogyott, kb. fele akkora széltében, mint volt. Lóg rajta minden és elgyötört az arca.

Folytatom: a dojóban van egy oltár, rajta Szu isten jelképét jelenítik meg, neki mindig mindent megköszönnek. A képen keresztül egy nagyon erős tisztító fény jön ki vagy be. Aki ott van egész nap a dojóban, az meggyógyul. A földi isten, Izunoma képe is ki van téve, neki is megköszönnek mindent. Például azt, hogy adhattak fényt egy betegnek és az elfogadta.

A Mahikari nem vallás, nem kell hívőnek lenni annak, aki a tanfolyamot elvégzi. Valami mégis azt súgja nekem, hogy isten (univerzum) fényét csak egy hívő fogadhatja és adhatja át valakinek. Miután a nem hívő nem hiszi, hogy van. De lehet, hogy a hívő szót nem így értették. Következő feladat: hívő szót átértékelni vagy értelmezni.

A tanfolyam: 3 napos kamikumite: kéz a kézben Istennel. Ha nem hívő valaki? ezt hogyan emészti meg? nem akarok akadékoskodni, én elhiszem, hogy ez van. Ez egy olyan, hogy ha egy újat hallunk, arra az időre, amíg figyelünk, félretenni mindazt, amit eddig tanultunk, csak ezt emésztjük, utána úgy építi be és oda az ember az új információt, ahova és ahogy akarja, illetve ahova érzi, hogy kell.

Minden Anateraszukami japán megvilágító főisten. Ez egy tőmondat, így hallottam, így írtam le. Talán az, hogy minden isten. Szóval a Mahikarisok a páciensekben lévő entitásokhoz szólnak. Meghalt emberek szellemei itt maradhatnak például balesetben vagy fiatalon, dolguk végezetlenül haltak meg, bosszúból maradtak itt, vagy nagyon ragaszkodtak az itt maradottakhoz, vagy azok ragaszkodtak hozzájuk, nem akarták elengedni őket stb. Szóval ezek az entitások (lelkek) beszállnak egy emberbe, aki épp nyitott rájuk. Például valaki rosszul meditál, vagyis ivott, alkoholizál és főleg a kocsmában, ahova azok az entitások, akik míg fizikailag éltek és alkoholmámorban szerettek úszni, szeretnek bemenni, hogy ott olyan körülmények között legyenek megint, amilyenben a Földön voltak, visszamennek élményekért, és beleszállnak túl részeg pacákokba, amikor delirálnak, de ez lehet, hogy nem a jó szó. Egy ilyen történet: egy ember nagyon átalakult. M kezelésére az entitások elmentek. Ha megtisztulnak és megértik a szellemek, kimennek az emberből.

Volt egy asszony, nem hitt istenben se és semmiben, de egyszer úgy érezte, nincs egyedül. Hangokat hallott és érzetei voltak, aztán egy tojásnyi dudor futkosott a bőre alatt. Félelmetes lehetett. Eljött a rendelőbe, kezelték, de az entitások nem engedték. Nem akarnak kimenni, ahol jól érzik magukat, és sokszor az embernek nem engedik, hogy fogadja a kezelést.

M még egy bőrfutkosást mesélt: az embernek a skalpja mozgott. Annyira megijedt, hogy nem merte elvállalni a kezelését, továbbküldte valahová.

Egy kezelés betegnél 60 percig is eltarthat. Ha nem nagyon beteg, elég 20-30 perc. Egy kislány agyhártyagyulladással volt beteg. Ilyenkor a szülőt kezelik, nem a gyereket. Amikor M-től fényt kapott (M csak 40 kiló volt akkor), a férfi elájult. Később elképedt, és mondta M-nek, ilyen még nem volt, hogy őt egy nő leteperi. (Persze energiával.) A férfi aztán beszámolt, hogy a kislánya 2 hét múlva meggyógyult. Azt is elmesélte, hogy betegsége előtt gonosz nézés volt a gyerek szemében, de a gyógyulás után ez eltűnt.

Még azt is elmesélte M, hogy fényadás közben szellemek megjelenhetnek, lökdösnek, piszkálnak. Fényadáskor nemcsak a lélek tisztul meg a belészállt entitásoktól, hanem a test is. Először hányás, hasmenés, orrfolyás, a méregtelenedés egyéb jelei, tünetei jelentkeznek.

Egy kézzel adnak fényt, egyszerre csak egy embernek. Kivétel az égés, égési sebek esetében két kézzel is lehet fényt adni és akár öt embernek is egyszerre.

Lehet adni terhes hölgynek is, vagy aki gyereket szeretne, de nem akar sikerülni. Egészen szülésig lehet, sőt a szülés könnyebb lesz. Egy példát említett is erről: epilepsziás, pánikos betegnek 2-3 hónap után nem voltak tünetei. Megnősült, a felesége teherbe esett. A rokonok tiltakoztak, hogy ne legyen gyerekük, mert az apa beteg és nem akarták elhinni, hogy meggyógyult. A nő mégis megszülte a gyereket. Szülés után néhány héttel telefonáltak, hogy jöjjenek gyorsan, mert a gyerek fullad. M odasietett és amikor belépett a szobába, a pár hetes gyerek abbahagyta a fulladást, rájuk kerekítette a szemét és szemlátomást megismerte őket, örült és mosolygott.

Egy hozzászólás azt kérdezi, közlekedési balesetben mi a helyzet, ha nem kéri a beteg (olyankor nem jut eszébe fényt kérni senkitől). A válasz: azt lehet kérni Istentől, hogy odamenjen a fény, ahova kell, és úgy, ahogy a betegnek és mindenkinek jó. A felsőbb intelligencia lerendezi ezt. Később egy hozzászólásban elhangzik, hogy ez a felsőbb intelligencia mindig tudja, hol van baj és oda ad energiát, mire kell akkor külön kérni. Hát szerintem is.

A lakásban is célszerű fénnyel takarítani. Mert minden elhangzott negatív dolog megmarad ott és árt. A szellemek haláleset után a "helyszínen" szeretnek maradni, és ezeket meg lehet tisztítani fénnyel.

A japánok a befőtteknek szalicil helyett fényt adnak és állítólag eláll, a víznek, az ételeknek is. Jut eszembe, T Sz is volt a riportban, néhány szót mesélt a fényadásról, hogy neki vannak már meglévő elképzelései, tehát mellébeszélt. Viszont említette, hogy mindenki kipróbálhatja otthon két növényen az energiaadást, pl. ha két növény közül az egyiket naponta 5 percig egy kézzel energetizáljuk, akkor jobban fog fejlődni. Vagy vizet programozni. Én mindegyiket csináltam már és tényleg megnőtt a növény. A babom ötszörösére nőtt, mint a másik, kezeletlen bab. Hozott virágot, aztán pedig babhüvelyeket a panellakás ablakában októberben. Ezt agykontroll tanfolyamon tanultuk.

Ha gyógyszert kell szedni, mondjuk cukorbajra, a gyógyszert fénykezelik és a mellékhatások megszűnnek. A haldoklónak a lélekpontra (3. szem), homlokra, a szívre és ahol fájt, mert ezeket nem viszi akkor tovább. Nagyon hosszú ideig is lehet csinálni a fényadást, főleg haldoklónál, ha nehezen megy el.

A Mahikari tanításai: ezek szerint próbálnak élni, hogy ne legyenek bigottak, hogy egyensúlyban legyenek, hogy nem lehet szentként élni, ne is törekedjenek rá.

Karma: kiegyenlítés - passzív is lehet, például az ember várja a sorsa beteljesedését, hagyja és nem tesz ellene semmit. Az aktív kiegyenlítés az, amikor spirituális szinten istent szolgáljuk, anyagi szinten: adományokat adunk (van ahol a jövedelem 10 százalékát, de itt nincs megszabva, lényeg, hogy adjanak), fizikailag pedig betegápolást, segítést végez.

Az ősök karmája: ősök oltára, az apa őseit kell szolgálni. Csinálnak egy dobozt, amin két ajtó van, az ősöknek neveket adnak és adnak nekik enni. Ezzel szolgálják őket. Ha nincs oltár, étkezéskor félretesz kistányérban az éhező ősöknek például egy gyomorbeteg, mert akkor az egyik őse valószínűleg éhezett vagy valami más volt a gyomrával. Volt egy ilyen eset (ezt egyébként egészen más forrásban is olvastam, egy tai-chis kiadványban volt), hogy egy gyomorbeteg gyerek folyton kihányt mindent, semmi nem maradt meg benne. Egyik tanács így szólt, hogy tegyen egy kistányérra egy adag ételt az éhező ősének az asztalra. A szülők elmesélték két hét múlva, hogy a gyerek már az első alkalom után nem hányta ki az ételt. Japánban ez mindennapi szokás.

További tanítás, hogy mindent meg kell köszönni, hogy adhatta az energiát, a fényt, bármit, például azt, hogy csak ilyen kis betegsége vagy baja van az embernek.

A Mahikari adományokból tartja fönn magát. A kezelés ingyenes. Vannak összejövetelek minden hónapban, ilyenkor fölajánlanak pénzt, van valamilyen japán ceremónia, aztán fényt adnak egymásnak.

M még elmondja, a fény nem útlevél a mennybe, de nem mindegy, hogy hal meg valaki. Tehát ha nem is gyógyul meg a fénytől, de legalább békésen hal meg.

Asztma, epilepszia, bőrbetegség spirituális zavar szerintük. Volt egy gyerek, akinek nem volt lépe (leszakadt talán) és több hetes állandó kezelés után egy lépszerű képződmény jelent meg. A kezelés úgy történt, hogy P M bement lakni a kórházba és ott mindennap adott fényt neki.

Japán ima: megkéri istent, adja vissza a testi-lelki harmóniát. Nem szabad eltéveszteni az imát, ha véletlenül elrontja, újra kell kezdeni. Állítólag sokszor eltévesztik az ott lévők miatt. A testen 29 pont van, egy csomó kötelező és egyéb pontok, amikre a kezelést irányítják. Epilepsziásnak nem szabad a 3. szemre adni. 20-30 perc is elég a kezelésre.

Közben említettem már hozzászólásokat. Volt több is, egy nő megkérdezte, miben halt meg P M, mert elég fiatalnak látszott a képernyőn, 55 éves volt. A nő többi kérdésére válaszolt M, erre nem. Később bekiabáltam, hogy erre nem kaptunk választ. M azt mondta: mert nem is mondtam meg. Ja? Több hozzászólásra válaszolt, de én gyanúsnak vagy legalábbis furcsának találtam a válasz eltitkolását. A nő is újra megkérdezte: ekkor azt mondja M, hogy a halál magánügye mindenkinek, hogy miben hal meg. Szerintem ez is mellébeszélés, de vártam, mi derül ki. Egy másik lány is visszatért rá, ekkor azt mondta M: P M gyerekkora óta asztmás volt és többször volt kórházban, mint nem. Ezt miért nem lehetett eddig elmondani? beszéltük utána, pontosabban nekem az volt a véleményem, hogy talán attól tartott, hogy akkor a közönség következtetéseket von majd le. Hát, nem tudom. Nekem ez az egész fényadás olyan furcsa. Hívőnek nem kell lenni, de isteni fényt közvetíteni igen. Meg ott vannak az oltárok, hát valamilyen szinten ez hívő dolog, nem?

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

lifeline.marsh@gmail.com

(Judit, 2014.01.19 15:43)

Én is ellátogattam Hozzád! Eszméletlen a stílusod! Lehengerlően klassz! S gyönyörűségesek a kezed munkái!

Re: lifeline.marsh@gmail.com

(isabel-eoldal, 2014.01.20 12:35)

Kedves Judit, akár túlzol, akár nem, szívesen látott vendég leszel mindig! én is sűrűn benézek hozzád, hiszen egyszerre nem lehet mindent megenni.