Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Numerológia

2012.09.10

Mantra alternatív főiskola, mára egyetem – Numerológia – Előadó: J.B. a sokak által ismerhető indiai fenegyerek, aki mára a tévé egyik csatornáján osztja az észt. Nem írom le a nevét, az általam ráaggatott titulusból úgyis mindenki rájön.

Én Jó barátnak írom az eleinte szimpatikus, szemüveges indiai előadót, bár arra ügyelek, ne hallja meg, arra raplis lenne, mert másért is raplis.

Jó barát minden más előadóval ellentétben, személyes sértésnek veszi a késést. Sokan vidékről járnak be, jóval a kezdet előtt esnek be, mások óra alatt is ki-be mászkálnak. Jó ezt nehezen szokja, eleinte mindig szól, nem képes túltenni magát rajta, poénnek álcázva cikiz. Már a bemutatkozásnál is említi, hogy mindig van egy-két hallgató, akivel nem tud jó kontaktust kiépíteni, és ez úgy is marad végig. Nem tudja magáról, hogy ez rajta is múlik.

Erőteljes indiai arc, magyarul jól megtanult, de a nem anyanyelvén beszélő ember enyhe sértődöttsége uralja, aki szófordulatokat nehezen ért, hiszen nem ebbe nőtt bele. Mesél magáról: Indiában színész volt, mivel ez nem vált be, foglalkozni kezdett a numerológiával. Majd ezt tette a hátizsákjába, amikor Magyarországra jött, feleséggel, két kisgyermekkel. Az első óra tehát ismerkedés.

A nap második óráján rátérünk a számok misztikájára. Honnan jöttünk, mi az utunk, milyenek eszközök? Számok. Az univerzum binárisan működik, tiszta matematika minden. 1 kiárad, lesz belőle 2, de az a 2 nem kétszer 1 – satöbbi… a számoknak megvan a rezgése, külön és együtt fontos. Ahogy a hangok rezgése is (nem mindegy, mit mantrázunk, mit imádkozunk). Vannak betűk, szavak, a nyelv ugyanúgy jelent valamit, ahogy a születési dátum.

1-9-ig önállóak a számok, majd fejlődnek, 10-től ismétlődnek. A magánhangzók az introvertális (belső), a mássalhangzók az extrovertális (külső) adottságokat jelölik. Ez a felszín. A név szerzett tulajdonság, nem magával hozott, az ember karaktere változik, ha nevet vált, mint ahogy ruhát is. Ez teljesen igaz például rám nézve, aki már három éve Isabel néven szerepelek a családon és a hivatalokon kívül - és határozottan éreztem változást, méghozzá pozitív irányban.

Tehát megszületik egy ember, de nevét a szülei adják, csakhogy a saját működésük, belső világuk alapján. Hogy az így kapott név harmonizál-e később az újszülött egyéniségével, az ember igazi énjével. A névadó szülőkön múlik, kibírja-e a saját nevét az ember később, vagy megváltoztatja. Különleges hatása a névnek nincs, csak sorsfordító helyzetben. Minden jegynek megvan a maga betűje az indiai asztrológiában.

A név első betűje mozdonyként viszi a többit, a másodiktól egyre kevésbé jelentősek a betűk, az utolsó a legsúlytalanabb. Minden betű egymásra is hatást gyakorol, együttes hatást vált ki. (Ezt ugyan J.L. asztrológus a Névhoroszkópjában, ami azonban a csillagok, bolygók szimbolikáján alapul, másképpen magyarázza, de a lényeg ugyanaz.)

Jó barát előadásain jórészt a születési évszám és a később történtek dátumaiból adódó számok lesznek fontosak, mátrixba írva. (A mátrix nem az a bizonyos sikerfilm, aminek témájáról egyébként dolgozatot is kellett írni, hanem ITT egy 9 kockából álló négyzet.)

A mátrix az emberi test, fej, törzs, genitáliák, szemek, agyféltekék, páros szervek, fül, végtagok, ujjak, kezek, karok, törzsön páros szervek, oldalak. Ha a névben 5-ös, csak a névben van „feje”, a név által. Mit jelent ez? semmi nem önmagában az, ami, minden típus kevert. Ez Jó kedvenc szólama - egyfajta kiút, ha valamit nem tud megmagyarázni, mert mondjuk nem is lehet, illetőleg fogalma nincs róla.

Ez az írás ugyan egy (az előadónak fizetett) főiskolai előadás anyaga, de annak csupán saját agyamon átszűrt kivonata, gesztikulációk, mátrixba írás nélkül amúgy is érthetetlen, térjünk át arra, mik is történtek - személyes tapasztalataim alapján.

Jó barát, ahogy már jeleztem, nehezen szokja a késést, a harmadik előadásra tíz percet késő Barbit kedélyes iróniával megkérdezi: hát te hol voltál? Barbi más előadásokról is késik, bár nem vidéki, de semmiféle szabályt nem tart be. Nem tud vagy nem akar felkelni, és legalább két órát vehet igénybe az is, míg a műszempillákat felragasztja, bevakolja a képét, s szőke hajbozótját fülei mögé gumizza. Rossz napja lehet ma, mert míg máskor csak sunnyog, néha alszik előadások alatt, most csattanóan válaszol: nem mindegy? milyen jogcímen kérdezed?

Jó meglepődik, aztán szavához jön: talán mert ő a tanár. Barbi visszacsattan: Ő most jött, és mostantól fogva van itt. Erre Jó: akkor menj ki. Barbi: azért fizet, hogy ide járjon, tehát nem megy ki. És ez nemcsak az ő véleménye, még ha most kussolnak is a többiek, egy előadó miért firtatja a későn jövőket, semmi köze hozzá, ki mikor jön, senki más nem tesz ezért megjegyzéseket, mert csak a saját előadását szakítaná félbe vele. Barbi nem folytatja, bár néha morog a hátralévő időben, viszont a szünetben odamegy hozzá, mond valamit, amit Jó kelletlenül hárít, unja, már nem kellene ezzel foglalkozni. De Barbi kielégületlen, még kell neki a probléma, a déli ebédszünetben levelet ír, aztán elviharzik.

Jó barát végre kezdi az előadást, de öt perc múlva abbahagyja és tanmesét ad elő. Egyszer volt egy mester meg a tanítványai. A mester nem volt ott egy előadás kezdetén, a tanítványok várták. Várták, várták, közben sokan hazamentek, a mester még mindig sehol. Néhány óra múlva már csak egy tanítvány várakozott, akkor jelent meg a mester. Mondta a tanítványnak, örül, mert úgy tűnik, egyetlan báránykát érdekli az, amit ő mond. Arról nem szól a fáma, a mester vajon miért nem tisztelte pontosságával a tanítványát, akiből csak egy volt.

Ebédszünet után Barbi nem jön vissza, Jó többször is megjegyzi, hogy ennek határozottan örül, és szemével keresi, hogy ki még, de nem talál partnerre.

Zója fülhallgatót visel, csak szemtől szemben kommunikál, elmondatja velem, mi volt. Hazafuvaroz, közben panaszkodik, hogy Barbi a Jónak írt levelet vele kézbesíttette, de nagyon utálja az egészet.

A délutáni előadást a partnerkapcsolattal kezdjük, miután mindkét fél mátrixát felállítjuk. A mátrix a születési év számaiból tevődik össze. Van-e közös karma? vannak-e feladatok, és meddig? Kinek volt két vagy három válása – néz körbe. De senki nem avatja be, erre én jelentkezem, nekem volt, bár csak egy válás. A mátrixomra Jó nem akar hinni a fülének ( 1-es), de döbbentségéből hamar fölocsúdik. Erre varrjál gombot, gondolom kajánul. A férj mátrixát is diktálom, aztán Jó elemez. Érdeklődve hallgatom, mit hoz ki ő belőlünk azután, hogy én már ismerem közös históriánkat, csak néha nyikkanok egyet, mint akit csiklandoznak. Hogy az én jobb agyféltekém működik jól, összeveti a művészekével. Hogy hagyok valamit az utókorra (ezt is tudtam), közben a 6 darab 1-ssel leépítem az egómat (összehasonlít Básti Lajoséval). A férjem egoista, az érdekei viszik a házasságban. Ha eddig nem tudtam volna, meglepne, hogy nincs közös szellemi síkunk. A gyermeknevelésben hideg, ha beteg a gyerek, nem foglalkozik vele, alszik (eddig is tudtam). Az kicsit meglep, hogy "megéri-e neki a kapcsolat". Agyamban világosság gyúlik. Tényleg mintha…

Valaki a nagyszülei példáját mondja. 43 éve házasok, mindent megbeszélnek, minden percben együtt vannak. (De unalmas lehet...) Egy harmadik hallgatónál erőteljes feminitás tapasztalható. Ilyen férfiban megszűnik a bizonyítani akarás, anélkül is férfi. Ez kissé érthetetlen, de ő tudja. Nem a mama vagy a feleség követeli, hogy a férfi változzon, az ő saját nőiségétől változik meg. Ha a férfi begorombul vagy meglegyinti, de a nő nem hisztérikus, nem reagál támadóan, a férfi később rájön, hogy nem így kell, ettől változik. Legyintés nélkül. (Hát, körbe kellene kérdezni ez ügyben, mi a helyzet a családi terrorral...)

Több példát nem akar a negyven ember beadni, így Jó barát a saját és a felesége mátrixát veti össze, kettejük középidejének kiszámításával, hogy levezethesse, mennyiben volt neki karmikus ez, mennyire és miért alkalmas a családalapításra. Ugyanezt én is megcsinálom a férjemmel, de ott vagyok, ahol a part szakad, mondaná nagypapa vagy Miska bácsi, a család hű barátja.

Jönnek az élvezetesebb elemzések. Szaddám Huszein. Miből látszik, hogy meg fog halni, és mikor feltételezett? (2004 áprilisában fogták el, föl akarják akasztani, legalábbis Jó barát szerint). Most 68 éves, mátrixának középső része üres átlója az éberséget szünteti meg. Hm. (Tényleg, fölakasztották? én nem is figyeltem azóta, ha tud valaki valamit, írja meg.)

Jó barátnak a kómás gyerekkel nem válik be a jóslata. Azt javasolta, hogy x időben vegyék le a gépről a gyereket, mert akkor lesz ugyanaz a rezgése, de szegény srác sokkal előbb meghalt.

(Levél Zójának, mert ugye az előadásból alig értett valamit.)

Ma a betegséget filéztük ki. Miképp jelzi a mátrix a test torzulásait. Előző életekből áthozott deformációk. Mátrix rajzolásnál valaki rákérdez, miért a jobb agyfélteke a bal oldal, erre Jó teljesen belezavarodik. Rosszul mondta, utána csinálta, de akkor meg begorombul, hogy frászt, dehogy, hát hogy is van… Fej, tor, potroh, szív, mert az a bal oldalon van. Most itt hülyén néz ki leírva, lényeg, ahogy a kronobiológiában, átkapcsolás vagy mi a bánat van a nyaknál.

Aztán folyt. A betegség mint fizikai dolog.  A túl sok 7-es önpusztító hajlamra utal. A hangsúlyos 7-es az idegrendszert túl magas rezgésszintre állítja. A mátrix legalsó része, a 7, 8, 9 az utolsó szakasza az életnek.  Már ha van. Élete utolsó szakaszában történnek dolgok, azonkívül meg is halhat (nyomaték a hat – nem biztos ám, hogy meghal, de van rá esély. Vicces, kevés ember van, aki élete első szakaszában meghal, a többi szakaszban ezek szerint nem él…?)

Életének első szakasza helyett van utolsó szakasza. Ez ugye világos? – kérdi Jó barát. Nem – nem?? még egyszer, de most utoljára! Az első 25 éves szakasza ha azonos az utolsóval, azok a katarzisok zajlanak le gyerekkorban, ami ráért volna felnőtten. (Mi? ezt Jó se értette.) … Szóval értitek, ugye? aki nem, jöjjön a rendelésemre tízezerért. Itt vége az előadásnak, abbahagyva. (Zója és többen el is mentek a rendelésére, aztán dühöngtek, hogy húsz perc után perkálhatták a pénzt.)

Második előadás ebédszünete után Fehér Miklóst elemezzük, 2 db 7-essel, ami hangsúlyosan jelzi. Mit? a veszélyeztetést. (Már úgyis mindegy szegénynek, azt mondták, rejtett szívbetegség. Látszik ilyen a mátrixban? A 2-es a törzs jobb oldala. A szívet a 8-as jelzi. (Első órán nem az 5-ös volt? nekem úgy rémlik.)

A 2-es (itt) miképpen játszhat szerepet? A kóborságától hangsúlyos. Ezt én mondtam, jelentkezés nélkül, közbevágva, ahogy annak idején föciórán, csak Jó nem küld ki a folyosóra, mint Jőke. Jó tipp, de Jó nem állja meg, hogy ki ne javítson: nem erős, hangsúlyos. Szerintem ugyanaz, de egója nem bírja el, hogy igazam van.

Az ötnapos csecsemőnél is közbeszólok többször, Jó később meg is un, de nem mer nyíltan elismerni, csak nem akar észrevenni. Tehát a csecsemő. Életet megerősítő tényező, az életet el kell kezdeni (jé!). Feladatsorozat: a 3-as duplán megerősíti az életet, de ha 1 db 3-as lenne, halva kellene születnie... Amíg a tudat nincs megerősítve, kívülről lát mindent, … amíg nemtelen a gyerek (?).

Jó barát szerint a gyerek pár éves koráig nemtelen, csak a hülye média tudatosítja a nemüket, akkor jönnek a bajok. Normális ez? A lánya 10 éves és nyomják neki a szöveget a tévéből. Mondanám, de isten ments, hogy közbeszóljak megint, nem a média a hibás, inkább a vegyes család vagy az iskolai koedukáció, én is csak második elemis koromtól koedukálódtam, de jobb lett volna, ha néhány évig még nem vegyülünk, sok frusztrációtól megmenekültünk volna – de főleg energiaelterelések és pocsékolások miatt rossz intézmény a koedukáció.

Ez csak az én véleményem, a svédek már csecsemőkortól látják anyut-aput pucéran, és jó, ha nem az ágyikóban, bár már az se csoda, például Svédországban. Nem véletlen, hogy náluk van a legtöbb drogozó és abortuszra járó kamasz, utóbbi azért furcsa, mert ott fogy a legtöbb koton. De ezt nálunk is tudják a parasztkölykök is, az állatoktól lesik el, meg a szülőkkel való együtt alvás során, mert csak egy szoba van. Csoda, ha a házasságban aztán csak a zummbele van szerelem helyett? Nekem energiapocsékolásnak tűnik, ha a gyerek tanulás helyett a másik nem különbözőségére koncentrál, főleg akkor, ha még nincs tökéletesen fölvilágosítva – márpedig az iskola azt hiszi, a koedukációval ezt megoldotta. Persze ez még megoldatlan kérdés, a szülők szemérmesek, csak csinálják, de nem mesélik el, sőt van aki egyenesen tagadja...

Indiában tehát későn tudják meg a nemüket a gyerekek, nekik van gyerekkoruk. Itt valami nem stimmel, gondoltam, mivel pont ott szokták hétévesen összeházasítani őket, és bizonyos kasztokban gyerekkorban többet dolgoznak, mint itt sok felnőtt. Lehet törölni a jegyzetből – sőt nyomatékkal kérlek, hogy töröld!

Mi is volt az öt napig élt csecsemővel? 4, 5, 6 nélkül nincs mit befejeznie. Kicsit dumálgatunk, hogy mi lehetett a feladata öt napig szegénykének. Kiderül, hogy ő csak eszköz, a szülők tapasztalásaihoz, a kicsi halálának feldolgozásához kellett! Ezt én is elfogadom. 

Lékó Péter sakkozó. Bár az elején úgy volt, hogy a név nem fontos, most mégis azt számoljuk lineárisan és lefelé. Kezd nálam leamortizálódni Jó barát tudása, ezért később veszek erről egy szakkönyvet. ... a fiú érzi, hogy kevés az ideje. Miért? … idő mint eszköztár, a lineáris idő múlása összefügg a tudatának a …. befejezetlen marad a mondat, vagy csöngetnek, vagy mert ez Jó szokása, ha valamivel már nem tud megbirkózni. Azért hagyom itt, hogy hiteles legyen a jegyzet, másrészt hátha félszavakból is érteszJ

De előbb Jó még kérdezi, mit tanácsolnánk neki, mármint L.P.-nek. Nekem az a tippem, csináljon valamit, amivel bejöhet más szám, ami javíthat a helyzetén. Itt kicsit elnemtelenítettem, azt mondom, menjen férjhez - mindenki elkezd röhögni, én is. Javítok: akkor nősüljön meg, folytatom, erre közbekiabálják, hogy már nős. Jó most már teljesen rám hagyja az előadás vezetését. Akkor legyen gyereke, hátha az hoz neki valamit, de ki kell számolni … itt abbamarad. Jó azt mondja, hogy nem, mert. (Mert én mondtam, és nem ő.) 

Aztán kérdezi, hogy milyen betegsége lehet, én javaslok szívrohamot vagy infarktust – intuitívan, de Jónak nem tetszik. Többen agyvérzést kiabálnak, Jó erre se bólint, azt mondja, inkább a vérkeringés. De hát a szív nem a keringéssel kapcsolatos? Szóval L. Péter nagyon él, aztán egyszerre csak begyorsul. Szólni kéne neki, hogy lazítson.

Hosszú életűek mátrixait nem elemezzük, csak összehasonlítjuk. Leírom a dátumokat, mert ez házi fö lesz, tanulmányozni a hasonlóságokat, mi miért van. A nevek értékét is beilleszteni más színnel a mátrixba. Ezek jórészt afrikai-szingaléz öregfiúk, lányok, akár kitalált is lehet.

Petőfi Sándor Kiskőrös, 1823. 1. 1. Közbevágok, hogy szilveszter éjszakán született, és lehet, hogy éjfél előtt pár perccel, de falun sose lehet tudni, rendesen fölírták-e. Hiszen sok vidéken nem a születés napját, hanem a keresztelését írták be az anyakönyvbe születésnapnak. Emiatt Petőfinek az asztrológiai radixa se lesz hiteles, de azt majd L. megmondja.

Jó barát kezd begurulni tőlem, de nem vágja belém a nagykést, ki se hív, hogy adjak elő én. Észreveszem, hogy zavarok, ezentúl hallgatok, őt fizetik, nem engem. 

Petőfi Zoltánról sokat nem tudok, csak hogy beteges volt, nyilván azért halt meg 22 évesen. Jönnek a Kennedyek, ezeket az asztrológusok is imádják: Robert, John. Utóbbi lezuhant a repülőgépről. Kérdezik a feleségének a születési dátumát, aki együtt zuhant le vele, Jó erre azt mondja, hogy nem együtt voltak, mások hogy a felesége húga zuhant vele. Jó elterelődik.

Aztán körbekérdez, kinél történt valami életellenes. Rögtön szólok, hogy belefulladtam a Kis-Dunába, de nem hallja, egy srácnak szívritmuszavarával se foglalkozik. Egy csaj nőgyógyászati műtétjére Jó kezdi írni a mátrixot, közben mondja, hogy gyerekszülés helyett kellett ezt megtapasztalnia. Kiderül azonban, hogy a lánynak nem vették ki a méhét, csak a petevezetéknél csináltak valamit, erre Jó szomorúan legyint, és abbahagyja a számítgatást.

Kinek még? Megint szólok, hogy én 17 éves koromban kis híján fulladtam, de látszik, hogy már nem akar hallani sem, pedig itt ülök az orra előtt. Jelentkezik egy lány, méhen kívüli terhességgel. Jó fölvillanyozódik: ez már valami, elemezgetjük is egy kicsit. 

Aztán megint, kinek mije volt, szóljon már valaki! Senki nem szól. Mikor végképp nem lát föltartott kezet, visszatér: itt az első sorban valaki megfulladt. Mondom, az én voltam, de a fulladásom nem volt jó neked, így most már én se akarom. Mindenki vihorászik. Jó nap van ma. Ugyan kissé sokszor szerepelek, de legalább az elemiben - és elememben - érzem magam. Még szép! ennyi 1-essel?

A lány a méhen kívüli terhességgel mondja, hogy Amerikában áthelyezték volna a méhbe. Az ajtónál egy külön széken Kriszti ül, mert azok ülnek a bejárathoz, akik folyton ki-be rohangálnak, vagy későn jöttek, és máshol nem volt hely. Folyton az ajtó kilincsét fogja, mond valamit. Jó azt mondja, biztos az ajtókilincsből jön neki a sugallat.

Egy csaj azt tippeli, hogy nem befogadás. Jó barát ujjong. Igen, valóban a méhen kívüli terhesség a gyerek el nem fogadása. De miért? erre a csaj megsértődik, kicsit sír, hogy ez komoly dolog. Jó azt mondja, nem kell magára venni, én se akarom a csajt bántani, de a mátrixából látni, olyan egoista, hogy emiatt nem akarja a gyereket, a srácot se, mikor megvolt a műtét, már úgyis elváltak.

Nigériai pasas, magyar feleség. Van egy gyereke az előző házasságából és innen is, tehát kettő. Megbetegedett, kapott vérátömlesztést, onnantól kezdve aidses lett. Eltanácsolták az országból, mert idegen nem lehet Aidses nálunk. ??? A mátrix szerint a szervezet védekező reflexe nem képez búraszerűséget. Ezt kapd ki! Elmotyorgunk, hogy kipaterolták az országból és elszakították a családjától emiatt. (Ezt is töröld.)

Ebédszünet. Délután Jó negyed 3-ra jön. A gyilkosokkal kezdené, de valaki kérdésére megy el az idő. Időnként beszólunk, mi lesz már a gyilkosokkal. De továbbra is valakinek a sorsába mélyedt. Szólok, hogy ha gond a sok 7-es (önpusztítás) miatt, inkább ne mondja neki. Ez az egyik tippem. Merjen nőnek lenni! beugratós kérdés, mindenkinek ezt mondja Jó, az meg perkál tízezret. Hajszálra ezt mondta a grafológus csajnak is, ami nagyon érdekes, mert a grafológus is tanult pszichológiát (azt a tábort később írom meg). Szerintem, ha nem tud konkrétat mondani egy nőnek, ez mindig bejön. Akkor gondolkozhat, hogy miért nem nő, és ha nem nő, akkor vajon férfi-e.

Jó a kollégáit többször a szokott lekezelő módon emlegeti, de ezzel nincs egyedül. Mások is degradálóan beszélnek azokról, akik pénzt csinálnak homályos tudásukból, és elszívják az ő rendeléséről a hívőket. Szünetben egy mindig vigyorgó, hülyegyerekes hajú fiúval dumálunk az igazi tanítóról, aki csöndben van, senkiről nem mond semmit. Sőt nem is tanít. A parasztok, öregek mennyi mindent tudtak, de csak csöndben tanítottak. Vagy ököllel, gondolom hozzá, aztán hogy nálunk az öregek tanácsolhattak, amit akartak, senki nem fogadta meg.

Na folyt, innen mehet. Filozofálgató embereknél gyakran előfordul halál, mint kíváncsiság, mint kiút stb. Útkeresőknél. (Mi lesz a nem filozofálgatókkal?) Az, hogy hátha a sok 7-es itt nem öngyilkol, hanem visszafordul, azon az egyszerű alapon, hogy a túlzások egyszerre csak átfordulnak az ellenkező irányba. De azért se szólalok meg többször, hátha tényleg berág Jó, a végén tényleg a folyosón végzem, de nem mert ő küld ki, csak már unom. Mivel nem szóltam, nem mondhatott rá semmit, egyelőre csak tipp marad. (Töröld, nehogy valaki erre alapozzon.)

Szerepelt másik Barbi is, aki kétszer olyan idős, mint az előbbi, ezért kicsit furcsa nekem a beceneve. (Én is hogy utáltam a Böbét, mennyi időmbe telt, míg negyven után kiharcoltam, ne úgy hívjanak. Igaz, a valódi nevem becenevét is utáltam. Akkor hogy szólítsanak? Így lettem Isabel. Reggel Jó legalább háromszor belebotlott és kirántotta a konnektorból a dugót, amiből Barbi magnója az áramot kapta, később a hosszabbítóból rúgták ki a padok között járókelők. Úgyhogy idegelt és mászkált rendesen a csaj, amitől Jó barát rendesen idegelt.

Egy fickónak vastagbélműtétje volt. Jó kérdi, miért nem szólt délelőtt? mindegy, jöjjön ki, a vastagbél az nagyon fontos. Miket csinált? Mindent, Bach-virágterápiát, egyéb csodaszereket stb. Jó elemez. Valakiben rejtőzik az öngyilkos hajlam, de nem tudja. Például sok 5-össel. Szeretik, sikeres, eszébe nem jut, aztán az egyensúly felborul, fölmerül az öngyilkosság.

Közben megint csak én szólok, a többiek csak egymás közt pusmogják, nem hangosan, nem merik vállalni, hogy hülyeséget mondanak. Jót a vastagbeles eset érdekli, kiszámol, kérdez, csávó válaszol. Mindenkit kérdez Jó, mi a vastagbél szerepe, ezen elcsámcsognak, de nem nyomdafestékes. Jó csak 5-ig hajlandó maradni, bár eleve későn kezdte a délutánt, inkább a vizsgáról kezd dumálni. Osszuk be időre, ki mikor akar jönni.

Kinek voltak öngyilkossági gondolatai, esetleg tettei, sikerült-e valakinek...? egy lány szól, hogy neki sűrűn. Persze szándéka, mert hogy nem sikerült, itt van. A mátrixban tényleg ott voltak a suicid hajlamok, már sejtem és a többiek is, hogy Jó barát elvégzett egy gyorstalpalót, de a végén mást fog majd csinálni. A csaj megvizsgáltatta auralátóval a múlt életeit, melyekben többször volt öngyilkos, de nem sikerültek. Az auralátó emlegetésére Jó barát igyekszik fékezni magát, aztán csak egy vékony megjegyzésre futja. Miért olyan féltékenyek ezek egymásra?

Szóba kerül a szülő-gyerek viszony. Akkor nem ad a szülő, ha azért ad, hogy majd a gyereke gondoskodik róla. Akkor ad, ha ez eszébe sem jut. (Erre Cimet tanár úr is többször utalt, másként. Vagyis csak akkor adunk igazán, ha kussolunk róla.) Jó barát folytatja: nyugdíjértékű a gyerek, bankbetét, ha megöregszik a szülő, gondoskodik róla. Ezt én is olvastam természeti népek nemcsak azért szülnek folyton, mert nem divat a bogyószedés vagy a koton, és azért sem, mert nagy a halandósági ráta, hanem mert kellett ember a gazdaságba. Indiában a lánygyerekek mehettek a kukába, az anyjukat csak edényként becsülte a férfi. Persze mert Czeizel nem ott tanította, hogy a férfi a felelős a gyerek neméért.

Zója válaszol, az ormótlan reagálás szisztémával, tehát benne hagyja a soraimat. Igen, hiába mondja Földes azt, hogy Jó tudja a legjobban a numerológiát, én gyanakszom, hogy ha ő a legjobb, milyen az, aki nem? És ha tényleg nagyon jó, tegyük fel, miért nem érezni? lehet, hogy mert ez a numerológia egy nagyon elvont dolog, azokkal meg az a baj, hogy mind a két oldalról érthető. Az asztrológia is az, de ott be lehet magolni csomó dolgot. (Ámbár, J.L. mit ismétel? nézzünk rá a radixra, és használjuk az intuíciót! tovább tanulva ezeket, rájöttem, van ezekben igazság, csak tudni kell egy kicsit hozzá).

Szerintem is valami sántikál, veszem a saját példámat az 5 1-esemmel. Mikor azt mondta Jó, hogy a Básti a 4 1-esével hagyni akart valamit az utókorra, akkor esett le nálam, hogy az 5 1-esemmel nyilván ezért írok kilométereket, tele a szekrényem papírhegyekkel. És mindig az volt a hátsó gondolatom, hogy ha most még nem, majd egyszer valakik elolvassák. Akik megértik. Ha bennem marad a mondanivaló, megbetegszem. Ezért pofázok közbe mindig az órán is.

Szóval nekem ez tömény intuíció, ahol nincsenek szabályok, bár lenne néhány alapelv, amiből ki lehetne indulni, meg olyan irányelvek, amit érdemes lenne vizsgálni, de Jó barát ezeket sem mondja el értelmesen… talán mert „értelem” nemigen van bennük. Az a gond, hogy intuitív dolgokat ésszel próbálunk megfejteni, logikával, és mindig meg magyarázni. A tudósok is ezért nem jutnak el sehová. Sajnos még mindig nem tanuljuk, hogy intuíció alapján hogyan kell valamit érteni. Próbáld logikával magyarázni a tenger zúgását.

A vizsgám anyaga Szentgyörgyi Albert bácsi az aszkorbinsavával. Bevittem, beadtam papíron, élőszóban kevésbé tudok értékelni. Jó barát olvassa, aztán ráhökken: Ez mitől ilyen jó? átfutja a két oldalt, rákanyarít egy hatalmas 5-öst. A lányok oldalt prüntyögnek: persze, akinek van ideje tanulni. Ők miért is járnak ide?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Numerológ

(Zalán, 2012.09.19 13:48)

Drága Izabell, én tudod, hogy jövök, amikor tudok... ez a Nyitóoldalhoz szól. Ami a többieket illeti: csak a saját blogjuk érdekli őket szerintem. Hogy hozzád is rendszeresen beírtak, az egy dolog volt, elkezdték, s úgy érezték, muszáj folytatniuk udvariasságból. Ennyi volt, semmi több. Ne vess meg az őszinteségemért, én ezt érzem.
Az agykontroll nevű moksa meg tényleg olyan, amilyennek saját magát minősítette. Igaz, az emberek, mikor rájönnek, ők milyenek, nem árt, ha azt követően belátják, mennyire durva vagy sértő, kekec a megnyilvánulásuk - de ezt is élvezik. Moksa is élvezte szerintem, hogy mindenkivel el akarta hitetni, a fehér az fekete, és hátha valaki nem nézi meg jobban, ráharap. De azóta nem ír be, talán kicsit belátta, milyen bunkó volt.
A másik ehhez a témához szól: szerintem nyugodtan töröld ki azt a néhány szakmaiságot is, amit mégis beletettél, mert - ha nem haragszol - nyilván senki nem érti.
Azok érthetik, akik szintén tanultak numerológiát, illetve ott tanultak veled ezen a fősulin.
Egyébként jót vihorásztam, mert tudod, én az a beleélős fajta vagyok.

Re: Numerológ

(isabel-eoldal, 2012.09.28 18:07)

Bocs, Zalán, eddig nem fértem hozzád - igen, jó, hogy te vagy, hogy időnként beszólsz.