Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

DIÁK ALTERNATÍVUL

Cikkek

Ezo-mazo

2012.09.28

Három évig és még egyig főttünk az ezolében ezen alternatív fősuliban, ami voltaképpen kicsiben a világ, Hermész Triszmegisztosz után, vagyis ami lenn, ugyanaz fönn is. A Bibliában Isten a saját képére teremtette az embert, de ez ugyanúgy igaz lehet, bár talán nem szó szerint kell elképzelni.

Kicsit hezitálva írok erről hét év után, a fősuli ma is üzemel, immár szabadegyetemként.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: DIÁK ALTERNATÍVUL | Hozzászólások: 0

Mahikari

2012.09.13

Szóval a Mahikariról ma este egy előadás volt. A Mahikari nem egy kínai kutyafajta, hanem egy japán gyógymód. Fordításban: energia-, fényátadás.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: DIÁK ALTERNATÍVUL | Hozzászólások: 2

Numerológia

2012.09.10

Amikor elkezdtem alant közreadni ezosulis, de szakmaiságot nélkülöző jegyzeteimet, szóltam előre, nehogy valaki komolyan vegye a leírt sületlenségeket. Ami lehet, hogy nem mind sületlenség annak, aki érti. Én itt most nem értetni akarom a számmisztikát, sem tanítani, csak elmesélem, mi volt az egyes előadásokon, hangulatában. Hogy a leírtak ellenére mégis megragadt bennem valami lényeg, az további ez irányú olvasmányaimnak köszönhető. Hogy mégsem használom ma igazán ki, annak az az oka, hogy közben másfelé teljesedett ki sokrétű érdeklődésem. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: DIÁK ALTERNATÍVUL | Hozzászólások: 3

Modern fizika óra

2012.09.06

Az alternatív főiskolára túl az ötödik x-emen jelentkeztem, jó pap is holtig tanul, mellékgondolattal, bár a papoktól olyan messze vagyok, mint hagymatermő községünk Jeruzsálemtől.

A főiskola ma már egyetem névre hallgat, de máig nem akkreditálták, pedig erről már tíz éve szó volt. Nem szándékozom ott töltött teljes négy évemet itt leírni, főleg nem jeles szakdolgozatomat közzétenni, hiszen nincs ember, aki a Számok és bolygók száz oldalát végigolvasná.

Az egyes előadások szombat-vasárnap folytak, s minden szombaton hat után volt valami külön előadás vagy filmklub. Iszonyú időmennyiséget töltöttem el hát egy hatalmas templom árnyékolta épület termeiben.

Maradtak fönn „diákhumor” stílusú jegyzetek e hétvégék előadásaiból, de nem kifejezetten viccek, poénos pár sorok, ezeket adom közre. Jórészt egy hallókészülékes lánynak küldtem el emailben, mert ott volt minden előadáson, de keveset értett.

Szakmaiságot senki ne keressen ezekben! azért szólok előre, nehogy probléma legyen később a leírt sületlenségekből. Ami lehet, hogy nem mind sületlenség. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: DIÁK ALTERNATÍVUL | Hozzászólások: 1