Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mesterjelöltként

                Javaslom az érdeklődő kívülállóknak, vegyenek akár csak egy Füles heti újságot, és máris találnak a vége felé legalább két keményebb rejtvényt. Félig vagy teljesen kevertek ezek, néha még az is előfordul, hogy egy üres, kockázott lap közepén van egy szám. A meghatározások pedig ömlesztve. Ekkor látni fogja, miről beszélek.

                A ROE versenyeken négy kategória létezik, kezdő, haladó, mesterjelölt és mester szintek. A kezdőnél van a hagyományos (beszámozott) és a skandináv típusok. A haladók már kapnak félig kevertet, jóval nehezebb az előzőnél. A mesterjelöltek ennél is nehezebbet kapnak, ugyan talán néhány betű be van írva, de a meghatározások ismét csak ömlesztve vannak, és sokszor nincs már különválasztva a függőleges és a vízszintes.

               Az idén a második mesterjelölt évemet töltöm. Tavaly az összesítésben körülbelül a harmadik negyedben végeztem a szintbéliek közül. 2017-ben már az első versenyen, Sárváron a 3. lettem, 2 hibával. Békéscsabának jó vége lett, a második lettem nulla hibával, a rejtvényeket a székesfehérvári úriember gyártotta.

              Később a rejtvények egyre nehezebbek lettek, év végére azonban mégis sikerült a mezőny kellős közepénj végezni. Nem jó ez? mármint a középút...

2018-ban viszonylag jól kezdtem, ugyan nem ásodik, esm harmadik helyemnem lett, azonban hibaszámaim kevesek voltak, egyikben 7, másikban 3. A május 12-ei pécsi versenyen sokkal több, sajnos. 

                Csapatversenyeimet is jól kezdtem tavaly, de ez elég kérészéletű volt, a 6. verseny után már nem csináltunk jelölt csapatot. Beállósként sikerült Kiskunhalason három másik társammal első helyet elérni, ez annak volt köszönhető, hogy mivel ők haladók voltak, a csapat is haladó lett. Ami sokkal könnyebb a mesterjelöltnél. 

                  Idén sem kívántam csapatolni, de Székesfehérváron mégis meggyőzött az egyik, viszonylag sikeres régi csapat, mert társuk elment tőlük, kellett beugró. Ez én lettem, csakhogy egy teljesen üres lapot kaptam, Szigetest. Ha el tudom kezdeni, jó, csakhogy egy teknősfajt kellett volna beírni, nos, ezt nem tudtam, mester fokozatú társam pedig nem segített. Ez elég rosszul jött ki, ugyanis a szabály, hogy közben is lehet segíteni, sőt kell is, hogy minél hamarabb és minél hibátlanabbul adjuk be a négy dolgozatot. Mikor ő egy óra múltán befejezte a sajátját, elvette az enyémet, és feltehetően mivel mindkét margóra az összes megfejtés ki volt írva - csak nem tudtam hová tenni őket - fél óra alatt végzett. Ekkor egy másik társunk is végzett, és hozzáfogtunk negyedik társunk feladványának, azonban mivel rengeteget beírt - rossz helyre -, azon átlátni már nagyon nehéz volt. Itt ismét befejeztem a csapatolást, mert ők úgy gondolták, nem felelek meg - holott csak egyetlen kis segítség kellett volna, Szigetesben jó vagyok. Nem érzem kínosnak a magam számára, viszont azt megtudtam, hogy magányos farkas vagyok ezen a téren is.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.