Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

NÉHA EGYÜNK

Cikkek

Bántapusztai almák, mandula és köles

2013.09.03

Már nagyon régen írtam receptet, nem is profilom, különben is tele van ilyenekkel a net. De ez most olyan élmény volt nekem, hogy megosztom veletek.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

Zsikének egy túróst

2012.05.03

Ha Zsike nem készít isteni cseresznyés rétest a tiszteletemre, most akkor is sütök, mert mindig, ha vendéget várok. Imádom hallani a dicséreteket.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 3

Piskótából kókuszgombóc

2012.05.03

Tegnap kicsit kegyetlenkedtem a babapiskótákkal. A nagy halom szárazáru már régen szúrta a szememet a kenyértartó dobozban, ahol tároltam őket. Nincs a közelben kisbaba, nem fogyott.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

Negyven fokos őszibarack

2012.05.03

Tegnap úgy éreztem, meleg van, a hőmérőre nézve kiderült, hogy ez se véletlen, 40 fok volt. Ez már láznak se kevés!:-) de természet anyánk aztán leápolt egy hűvös borogatással: a friss levegő egész éjszaka szabadon járkált a szobákban.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

Raclette-t sütünk

2012.05.02

A Raclette, e szép nevű, sárga színű francia sajt sütés nélkül is rendelkezik némi (nemcsak némi) „stichhel”. Vagyis a lakás tőle annyira sajtszagú, mint a berlini Kadewe áruház sajtosztályához vezető bejárati nagyliftek és a környező folyosók légtere. Itt jegyzem meg, hogy én a sajtot sokszor nevezem tejkonzervnek, azt hiszem, nem magyarázandó, hogy miért.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

Töltött zöldségek

2012.05.02

Töltött paprika régen akár kéthetente is került az asztalra, de tököt, illetve karalábét tán egyszer töltöttem meg életemben, e tortúrát mesélem most el. A tölteléket nemes egyszerűséggel kopíroztam a töltött paprika receptjéből, de kis kaporral dúsítottam a tök jellegéhez illő, megfelelő íztársítás érdekében.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

"A" borsóleves

2012.05.02

Kilenc nyelven beszélő borsóleves volt hétvégén friss borsóból (és répával természetesen), a főzés végkifejlete előtt megszórva fél marék apróra vágott petrezselyemmel, kistányérkán grízgaluska-halmok társulatában.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

Húsleves Aisának

2012.05.02

Egy barátnőm húslevest akart főzni, egy bizonyos fórumon körbekérdezett, hogy miből. Hozzáteendő, hogy hús nélküli táplálkozást vezetett be otthon, csakhogy tudatalattija erősen kívánta a rég imádott ízeket. Erre született alábbi válaszom, szintén az "izabelita" érából.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 4

Grillcsirke

2012.05.02

Úgy szoktam kategorizálni (ha egyáltalán kategorizálok) alábbi  és többi hasonló írásaimat, hogy az „izabelita érából". Nos, ez az éra bősz internetezésem idején kezdődött, s tartott vagy tíz évig. Innen származik a nevem is, az Isabel. Sok olyan írás született akkoriban, amelyet ma talán nem élvez a társaság annyira, mint akkor, ott, bár ezt is ki tudja. Hát, ehhez mérten fogjunk hozzá olvasásához…

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

Dödölle Döröskén

2012.05.02

Csak az olvassa el ezt az írást, aki vevő a tájnyelven szólásnak beszédben, írásban. A tájnyelvet döröskei szép napjaim ihlették, de tősgyökeres budapesti lévén, nem biztos, hogy abszolút hiteles, viszont a történés, amit elmesélek vele, szóról szóra... mondanom se kell, az "izabelita" érából való.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0